A kötényes Isten

Létrehozva: 2017.01.23. 12:40, frissítve: 2017.04.24. 15:33
A Luther Kiadó gondozásában megjelent Fabiny Tamás püspök: A kötényes Isten – Igehirdetések az irgalomról és a vigasztalásról című könyve. Várszegi Asztrik és Prőhle Gergely ajánlóját adjuk közre.

 

Jézus kötényt kötött maga elé, és megmosta tanítványai lábát. Ez a mélységesen megalázkodó szeretete, amellyel letérdel előttük, példa lehet mindannyiunk számára. Ő nem uralkodni jött, hanem szolgálni. Kötényes Istenként járt a földön – aztán kötényétől is megfosztva, egyetlen ágyékkötőben feszítették keresztre.

[…] Amit most mondok, az néhány nagyon egyszerű szó, de higgyétek el, megharcolt üzenet a szolgává lett Istenről. A kötényes Istenről, aki az egyházától is ezt a szolgálatot várja el. Jézusban szolgává lett az Isten. Egy olyan világban, amely alapvetően a hatalomról szól, amelyben mindenki uralkodni akar, mi egy szolgát követünk. […]

Hányan és hányan akarnak uralkodni emberek szívén, lelkén, életén! Ezzel szemben azt mondhatjuk: szolga csak egy van, az Isten. Erről a szolgáról mondja az ige: „A megrepedt nádszálat nem töri össze, a füstölgő mécsest nem oltja el.”

 

Örömmel ajánlom figyelmetekbe A kötényes Isten – Igehirdetések az irgalomról és a vigasztalásról című kötetet, amelyet kiadója az ez évi alapige – „Ahogy az anya vigasztalja fiát, én is úgy vigasztallak titeket” – szellemében állított össze. Az igehirdetés tanítás, segítség azoknak, akik Isten irgalmasságát és vigasztalását közvetítik. A jó pásztor szerető hangja szólal meg mindegyikből, és téged, az Olvasót, majd a Hallgatót szólítja meg, hogy fogadd be, ami éltet, és add tovább a szomjazónak, vágyakozónak is.

„Boldogok az irgalmasok, mert irgalomban lesz részük.” (Mt 5,7)

Várszegi Asztrik
pannonhalmi főapát

 

Megvásárolható: 

Fabiny Tamás: A kötényes Isten – Igehirdetések az irgalomról és a vigasztalásról

Kiadási év: 2016

ISBN 978-963-380-084-7

Könyvkötés: kartonált fülekkel

Oldalszám: 304 oldal

Méret: 140×210 mm

Súly: 390 g

 

Prőhle Gergely országos felügyelő könyvajánlója a diakónia napján:

 

 

Rovat: Hirdetések