Lelkészakadémia - Március - Próbaidő élesben

Létrehozva: 2017.02.13. 12:20, frissítve: 2017.02.13. 12:38
Próbaidő élesben – ordinálva de még nem beiktatva. A beosztott lelkészi évek kihívásai és lehetőségeit. Szabóné Mátrai Mariann, Dr. Joób Máté. Jelentkezési határidő: 2017. március 16.

Révfülöp, 2017. március 26-29

Szabóné Mátrai Mariann, Dr. Joób Máté

Az év első kurzusára azokat a lelkészeket hívjuk, akik még nem tették le a parókusi alkalmassági vizsgát, vagy akik közvetlen a vizsga után végzik lelkészi szolgálatukat. A kurzus során szeretnénk közösen átbeszélni mindazokat a kérdéseket, amelyek kifejezetten erre a szolgálati időszakra jellemzőek.

            A lelkészi szolgálat első éveinek egyik legizgalmasabb kihívása, hogy megteremtsük azokat a külső kereteket és előmozdítsuk azt a belső nyitottságot, amelyben késszé válunk a folyamatos változásra és fejlődésre Isten-kapcsolatunkban és gyülekezeti szolgálatunkban. Ennek az időszaknak másik izgalmas feladata, hogy felismerjük azokat a személyes karizmákat, amelyekkel a saját szolgálatunkat tudjuk egyedivé és színessé tenni. Ezekben az első években persze olyan nyugtalanító kérdésekkel is találkozhatunk, amelyek hosszú távon is megnehezítik a szolgálatunkat. Ezen kérdésekkel történő őszinte találkozásra is lehetőséget kínál a kurzus.

Jelentkezési határidő: 2017. március 16.

Rovat: Események
vasárnap, 2017, március 26
-
szerda, 2017, március 29
Révfülöp
Magyarország
HU