Fabiny Tamás: a feltámadt Jézus úton van a világ felé

Létrehozva: 2018.04.02. 10:00, frissítve: 2018.04.02. 10:00
Forrás: MTI
Budapest – A feltámadt Jézus úton van a világ felé, és azt akarja hogy kövessük őt - mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap, a budavári evangélikus templomban tartott istentiszteleten.

Fabiny Tamás igehirdetésében kiemelte: a feltámadt Jézus a pogányok lakta Galileába küldi tanítványait, mert missziói feladatot akar rájuk bízni. Arra kéri őket, hogy Galileában tegyenek tanítvánnyá minden népet.

Jézus tehát azt akarja, hogy a térítők, „a tanítók és a keresztelők egyháza legyünk” - mondta.

Kezdjük el végezni galileai munkánkat! - szólított fel az evangélikus püspök, hozzátéve: Galilea lehet Budapest, Kárpátalja, Szíria és Irak, lehet minden hely, ahol pogány vagy szenvedő emberek várják az evangéliumot és a segítő szeretetet.

Jézus, ahogy a tanítványoknak, úgy „nekünk is megmutatja a Galileába vezető utat” - tette hozzá.

Fabiny Tamás szólt arról is: minden a kereszttel kezdődik, és csak aki átéli nagycsütörtök és nagypéntek fájdalmát, aki ott van a keresztnél és a sírbatételnél, az képes átélni a feltámadás csodáját.

Úgy fogalmazott: Jézus nagyszombaton bezárta a poklot, hogy ne jussunk kárhozatra, de megnyitotta az eget, hogy üdvösségre jussunk - ez Isten igazi húsvéti meglepetése. 

„Csak ha eljutunk az üres sírhoz, ha betöltjük a magunk galileai misszióját, akkor reménykedhetünk abban, hogy az ő feltámadása a mi feltámadásunk is”, hogy „az örök élet, amit előkészített, a miénk is lehet” - tette hozzá az evangélikus püspök.

Az istentisztelet úrvacsoraosztással fejeződött be.