Lezajlott a Kossuth-verseny döntője

Létrehozva: 2019.02.01. 10:36, frissítve: 2019.02.04. 16:17
Forrás: Facebook.com / Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban 2019. január 31-én zajlott le a Kossuth levelezős verseny döntője. A több mint 20 éves múlttal rendelkező, 3 fordulós tanulmányi versenyen ebben a tanévben 330 diák került a döntőbe a 7. és 8. évfolyamon.

A diákok az általános iskolákon keresztül, illetve egyéni levelező rendszerben versenyezhettek. Az első fordulót ebben a tanévben 1021 diák küldte vissza, közülük a második fordulóra 840 tanuló jutott be. Ezt a versenyfeladatsort november végén egy időben írták a diákok minden versenyző általános iskolában, felügyelet mellett.

Ennek eredményeképp az idei évben 45 iskola, köztük 13 nyíregyházi oktatási intézmény 330 diákja mérte össze tudását a döntőben angol, német, informatika, matematika, magyar, biológia, fizika, földrajz és történelem tantárgyakból. 

A diákok a verseny szünetében a Kossuth-gimnázium tudományos és szabadidős lehetőségeivel ismerkedhettek, fizika- és kémia-laborgyakorlatokon vehettek részt, bepillanthattak a robotika világába, kipróbálhatták a floorballt és a falmászást, valamint táncház is várt rájuk.

Az eredményhirdetés során tantárgyanként a legjobb 10 helyezettet jutalmazták.

Képek az eseményről.