Püspöki hivatal, munkatársak

Püspöki hivatal

Hivatali idő:

H–CS: 8.30–16.30

P: 8.30–14.00

Cím: H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 24. (Térkép)       

Tel: +36-1-394-2335

Mobil: +36-20-824-4111

E-mail: eszaki.kerulet@lutheran.hu

----------

Munkatársak


Csűry Csaba püspöki titkár

 

2018. április 23-án kezdtem meg püspöki titkári szolgálatomat Dr. Fabiny Tamás püspök úr munkatársaként. Egyházi közegből érkeztem, görögkatolikus teológus vagyok, 2019-ben diplomáztam a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Tanulmányaim során három gyakorlati évet töltöttem el, tanítottam Manchesterben, majd Kazincbarcikán kollégiumi nevelőtanárként foglalkoztam hátrányos helyzetű középiskolásokkal, fiatal felnőttekkel, de az egyházközségi pasztorációban is számos tapasztatot szerezhettem. 2017-től Budapest Főváros Kormányhivatala Főigazgatói Titkárságán dolgoztam, innét csatlakoztam a püspöki hivatal közösségéhez.

Arra törekszem, hogy eddigi tapasztalataimmal, tudásommal segítsem püspök úr szolgálatát, támogassam őt munkájában, valamint erősítsem a keresztények egységét, a felekezetek közötti párbeszédet és az együttműködést.

Mobil: +36 20 224 0576

E-mail: csaba.csury@lutheran.hu

 

 


Huzián Orsolya irodavezető

 

2019. április 1-től dolgozom irodavezetőként, Veres K. Csenge utódjaként. A csillaghegyi gyülekezethez tartozom, Szarvason az újtemplomi gyülekezetben konfirmáltam, utána a Fasori Evangélikus Gimnáziumban érettségiztem. Magyar–francia szakon végeztem az ELTE-n, ám a tanítás végül csak álom maradt. Hosszabb svájci tartózkodás után családunk hazatért, és 13 évig egy amerikai multinacionális cégnél dolgoztam mostanáig. Idén kezdtem az EHE másoddiplomás lelkészképzését. Bízom abban, hogy munkámmal és korábban szerzett tapasztalataimmal precízen és hatékonyan tudom majd segíteni Tamás püspök és a testvérek szolgálatait.

 

Mobil: +36-20/824-4111

E-mail: orsolya.huzian@lutheran.hu


Pap Kinga Marjatta tanácsos

 

2013. november 1. óta vagyok a püspöki hivatal munkatársa. Angol–észt szakos bölcsészként korábban a szakfordító–tolmácsszakmában, majd a Magyarországi Evangélikus Egyház Ökumenikus és Külügyi Osztályán dolgoztam. Énektanárként részt veszek a fóti Kántorképző Intézet munkájában és több kórust vezetek. A Budapesti–Kelenföldi Evangélikus Egyházközségben presbiterként és másodfelügyelőként szolgálok. A hivatalban elsősorban az országos és nemzetközi vonatkozású feladatok (Országos Presbitérium, országos elnökség, zsinat, Lutheránus Világszövetség, püspökként felügyelt munkaterületek) elvégzésében, valamint kiadványok szerkesztésében támogatom Fabiny püspök úr szolgálatát. 

Mobil: +36 20 620 3751 

E-mail: kinga.pap@lutheran.hu

 


 

Veres Katalin Csenge irodavezető – 2019. március 1-től szülési szabadságon

 

Nyíregyházán születtem, szüleim jelenleg is ott élnek, két testvérem van. A nyíregyházi nagytemplomban kereszteltek meg. Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, jelenleg az Evangélikus Hittudományi Egyetem katekéta-lelkipásztori munkatárs szakán tanulok levelező tagozaton. Korábban a debreceni evangélikus gyülekezetben dolgoztam irodavezetőként, segítettem a lelkészek munkáját adminisztratív, szervezői és kommunikációs vonalon. A debreceni gyülekezetben konfirmáltam felnőttként. Célom, hogy egyházkerületünk ügyintézése minél precízebb, gördülékenyebb és hatékonyabb legyen. Erős vár a mi Istenünk!

Mobil: +36 20 381 2004

E-mail: csenge.veres@lutheran.hu

 


 

Kovács István gondnok

 

1999-ben települtem át Kolozsvárról Veszprémbe, ahol egy műanyag nyílászárókat forgalmazó cégnél dolgoztam. 2003. május 1-től dolgozom a hivatalban püspök úr sofőrjeként, valamint az épületek gondnoki, felügyeleti teendőit látom el.

 

 

 

 

 

Kovács Viola gondnok
 

Férjemmel és két fiammal 2000-ben települtünk át Erdélyből. Közel három évig szakácsként dolgoztam Balatonfüreden. 2003 tavaszától a püspöki hivatal gondnokaként és egyházfiként, állandó jelenlétemmel segítem a hivatal munkáját és a hivatalhoz tartozó kápolnában helyet kapó gyülekezeti életet.

 

 

 

 

Szilágyi Erzsébet fasor 24.
Budapest
Magyarország
47° 30' 57.8196" N, 18° 59' 55.3128" E
HU